Lördagsfrukost

Bästa lördagsfrukosten består av kaffe, juice, finncrisp med ägg samt turkisk yoghurt med kokos. Har man dessutom en Allt om mat att läsa till kompletterar det ytterligare. Nu ser visserligen de flesta av mina frukostar ut såhär, men jag lyxade till den med lite tända ljus idag.
.

.
Katterna åt också frukost förstås men deras ser inte aptitlig nog att hamna på bild. När katterna har ätit måste de vila. Särskilt Nirvana som i vanlig ordning har ägnat den tidiga morgonen med att ömsom rusa genom hela lägenheten och ömsom spinna och mjölktrampa på sina stackars utarbetade människor.
.

.

.

Nirvana har aldrig hört eller läst det där om att katter inte tycker om att ha ögonkontakt. Till och med kameran tittar hon in i.


Läs- och skrivsvårigheter och quorn

Idag har jag varit på nätverksträff för specialpedagoger. Jag är visserligen inte specialpedagog men jag har speciella elever. Under träffen återkom vi av någon anledning hela tiden till hur bra det är i Finland. Eleverna i vårt grannland "knäcker koden" redan under första terminen i skolan, medan var femte svensk elev har någon form av läs- och skrivsvårigheter. Mycket intressant. De finska lärarna är dessutom överlag mer stolta över sitt yrke än vad svenska lärare är, undrar om det har ett samband.
.

.

Såhär visar quorn sin bästa sida, i gräddsås med Sambal Oelek. Det har ingenting med skrivsvårigheter att göra, men gott var det.


Mina pälsbollar

Idag har jag träffat fyra fluffiga Maine Coon, oemotståndligt fina och mysiga allihop. Dessutom hade de en imponerande samling klösträd i avancerade anordningar. Efter kvällen blev jag lite sugen på en liten (läs stor) fluffboll men jag har ju tre fantastiskt fina katter redan.
.

.
Viola 2 år gammal. Ett av de få vettiga korten på Viola, ser ni hur pussig hennes mun är? Ni anar inte hur svårt det är att fotografera en svart katt. Särskilt när hon inte direkt hjälper till själv.
.

.
Vera 2 år. Ett av hennes favoritställen är att ligga på tröskeln, lite halvt om halvt. Lägg märke till vårt moderna shabby chic-golv.
.

.
Nirvana 9 år, förmodligen världens mysigaste katt. Ligger väl förmodligen och väntar på att få mat.

Hemmagjorda mazariner

Idag har jag provat Jan Heds 277 sorters kakor som jag fick av min sambo i julklapp. Efter lite bläddrande bestämde jag mig för att göra mazariner, det har jag aldrig gjort tidigare.
.
En av de trevliga sakerna med Jan Hedh är att han skriver små anekdoter i inledningen till sina recept. Jag vet numer att man kan avgöra kvaliteten hos ett konditori genom att titta på deras mazariner. Ett riktigt bra konditori använder inte aluminiumformar, det osar väl förmodligen industri och margarin. Huga!
.
Jag har tyvärr inga mazarinformar i metall så jag fick nöja mig med aluminiumformar, finns det ens sådana formar att köpa numer? Margarin är redan bannlyst i mitt kök så där fanns inget att anmärka på.
.
.
De små formarna fylldes med mördeg vilket var lite lagom pilligt. Jag hann bli glad över att jag valde att göra en halv sats.
.
.
Mördegsskalen fylldes med mazarinmassa (mandelmassa, smör och ägg) och gräddades.
.
.
När mazarinerna svalnat penslade jag dem med aprikosmarmelad innan de slutligen glaserades. Enligt Jan Hedh är aprikosen mycket viktig, hoppar man över den dör glasyren och vem vill äta död glasyr?
.

.
Det första provsmaket avnjöts till ett glas Brämhults Juice. De blev mycket goda, mycket godare än Delicatos.
.
Efter mazarinen åkte jag till gymmet och tränade bort den och lite mer därtill hoppas jag. Nu avnjuter jag en ale och funderar på att sätta igång med maten. Trevlig kväll!

Kofta och sockar

Det här lilla setet med kofta och sockar i lila och rosa gjorde jag till min svägerskas lilla bebis. Det var förmodligen mitt pilligaste projekt hittills men väldigt roligt att göra. Garnet har jag för mig var helt i ull men behandlat så att det går att tvätta. Mönster och garn kommer från garnstudio.
.

.

Det ser ut som att det kan bli av en stickningskurs i Norrköping i vår. Visserligen för nybörjare men jag kan väl få gå ändå? Tills dess måste jag hitta ett riktigt lurigt projekt.


Önskningar och oönskningar

Lite saker jag vill ha och längtar efter just nu:
.
 • Chaite
 • Xbox med Kinect
 • Roliga spel^
 • Ett smidigt och väldigt bra löpband
 • En tävlingscykel
 • Ett radhus alternativt ett litet hus
Det var inte många år sedan jag tyckte det var onödigt att äga en TV. Vad hände? Nåväl, åtminstone chaite kan ordnas i kväll.
.
Saker jag inte vill göra just nu:
.
 • Frysa i bilen varje morgon
 • Besiktiga bilen
 • Bo i hyresrätt
 • Dela tvättstuga med andra
 • Betala massa ränta till CSN. Kan det inte få räcka med att betala lånet?
.

.

På tal om ingenting, såhär flitiga är bävrarna i Smedjebacken. Tyvärr ville de inte prata med eller ens träffa oss, kanske störde vi mitt i arbetet.

.

.

Och såhär glada och mysiga kan man vara i Smedjebacken och på andra platser också förhoppningsvis. Jag kände att ett positivt avslut behövdes. Orka negativa människor.

.

 


Världens bästa handledare

I går fick jag mitt godkännande från Transportstyrelsen. Att det tog sådan tid berodde inte på mitt hastighetsrelaterade snedsteg utan på att jag kryssat i önskemålet att bli handledare för motorcykel. En vänlig dam från transportstyrelsen var vänlig nog att ringa och förklara att jag inte hade den behörigheten samt efter min förklaring, rätta till misstaget. Jag brukar vara ganska noga när jag fyller i papper men tydligen var det en ganska vanlig miss.
.

.
Så fort vi har köpt en övningskörningskylt kan vi ut och köra. Det ska bli väldigt roligt. Jag blir förmodligen världens bästa handledare. Ödmjukhet är för övrigt lite av min specialitet.

Så det kan se ut

Såhär kan det se ut en måndag hemma hos Therés och Mikael på Haga. Det är kanske inte några vinnar-rätter i Sveriges mästerkock men ändå ganska god vardagsmat. Min sambo tycker dock att det är "värsta festmåltiden". Jag lovade att inte säga något elakt (läs roligt) så jag låter bli, bilderna får säga sitt. Förmodligen säger de olika saker beroende på vem som tittar.
.

.
Vegetarisk chorizo (faktiskt väldigt god) med stekt äggplanta, ruccolasallad, ärtor och löksås.
.

.
Köttkorv med potatis, löksås, lingonsylt, ärtor och ruccolasallad.

Lilla katten

Efter mycket funderande och ganska många om och men så har jag äntligen min tatuering. Jag har tänkt på det i många år men det tog sin lilla tid innan det blev av. Men det är väl så det ska vara.
.
När det väl var dags var jag ganska spänd men tatueraren var mycket lugnande och av någon anledning fick jag såpass mycket förtroende för honom att kontrollbehovet släppte en smula och jag kunde slappna av. Nålen kändes inte så mycket till en början men det blev värre ned mot handleden och sedan när katten skuggades. Av någon anledning hade jag svårt att se på armen när den tatuerades, jag blev lite yr och illamående av det. Som tur var fanns det en liten TV som visade Fight Club och som jag kunde fokusera på. Visserligen inte världens mest lugnande film men det fungerade.
.
Nu har katten varit inplastad en natt och får vara framme i ljuset, den är dock fortfarande lite rödaktig och svullen. Den vill inte heller bli klappad på. Bilden blir ganska diskret tillsvidare så får vi se om det blir några närbilder längre fram.
.

.

Varför det blev en katt måste jag kanske inte förklara närmare? Säg gärna att jag har världens finaste tatuering och att den passar mig jättebra.


Gröna detaljer

Mina nya piffiga gröna gardiner. Jag hittade dem efter många om och men på Hemtex, på en liten bortglömd hylla med ett fåtal kappor. Detta var utan tvekan den djärvaste och stack ut bredvid blekt beiga och vita kappor. Notera mina plötsligt blommande orkidéer.
.

.
Matchande kuddar hittade jag också och senare på Ikea köpte jag gröna värmeljus som luktar äpple, men jag behöver helt klart fler gröna detaljer. En grön duk är ett måste och kanske en grön pläd. Inget slår dock inredningsdetaljen Vera (trots att hon inte är grön) som bara finns i ett exemplar även om det låter som ett IKEA-klipp.
.
Vår fina skolplansch måste centreras och de orangea plädarna ska egentligen inte ligga där, de gör det bara för att katterna inte ska frestas att klättra på våra nya möbler.
.

.

Det har inte blivit mycket pyssel i köket på sista tiden men det kommer nog snart. Jag har en för ändamålet högst passande julklapp som jag snart måste prova. Tills vidare får andra saker dyka upp här.


Klätterträdet

Jag har precis plockat undan julen och är jättetrött, så trött att jag måste äta lite glass. Min käre sambo är passande nog lite hängig så jag fick göra det mesta själv. Vill minnas att det var samma sak när vi skulle plocka fram julen ... hm.
.
Igår kväll satte vi ihop det nya klösträdet och det inspekterades snarast av Vera och Viola. Viola som tycker om små mörka utrymmen valde lådan medan Vera stationerade sig högst upp, där stannade hon nästan hela kvällen och natten. Nirvana som har klöst sönder det förra trädet var konstigt nog inte så intresserad.
.

.

Helt plötsligt blev dessutom det gamla klösträdet intressant igen.

.


... och sushi dessutom!

Idag när jag ändå skulle ned till stan för att träna gick jag förbi Hemtex, dock utan större hopp om att hitta några vettiga kappor. Döm om min förvåning när det var just vad jag gjorde. Jag köpte gardiner och dessutom matchande kuddar, nu saknas bara en pläd och några matchande detaljer.
.
När vi kom hem igen tog vi en sväng till världens centrum, det vill säga Hageby. I den nyöppnade djuraffären hittade vi ett klösträd som var högt nog för vår lägenhet och det kostade dessutom bara 800 kronor, det är bra för ett takhögt klösträd.
.
Innan vi åkte hem bestämmde vi oss för att köpa med sushi, vad gör man inte när man går förbi en sushirestaurang som man ännu inte provat? Jag köpte vegetarisk och fick de sötaste små bitar, mycket mindre än Mikael som köpte vanlig. Förutom sushi ingick jättegod misosoppa och efterrätt i form av melonbitar i söt sås. Det var den bästa sushin jag ätit i Norrköping, den var så bra att den faktiskt kan tävla med Futomaki i Borås. Bamboo Sushi hette det här stället, rekomenderas varmt.
.

.
Gardiner, matchande kuddar, klösträd och sushi på en och samma dag. Lite chaite på det och dagen blir perfekt.

Vardagsrumsbekymmer

Vi har inga gardiner till vardagsrummet. Tydligen är vi väldigt omoderna som vill ha kappor i något annat än köket. Alla kappor som säljs nu, om butikerna ens har möjlighet att lämna lite plats bland alla panelgardiner och franska veckbanslängder, är rutiga. Men att ha panelgardin eller längder framför en balkongdörr går inte. Vi har varit i en hel del butiker idag och än så länge har jag bara hittat en kappa som var okej, den kostade dock över 700 för våra två fönster och var knappt färdigsydd, och det går inte an.
.
Inte heller hittar vi någon ny klöspelare till våra katter. Vi har tyligen onormalt högt i tak och de flesta takhöga klösträd finns inte i vår höjd. Trädet vi har nu är så sönderklöst att det snart inte finns längre.
.

.

Vårt nuvarande klösträd då det var nytt och omonterat.


Julgodis

2011 års julgodis bestod av mozartkulor med nougat och fikon och bräck med torkad frukt och nötter. Det mesta är dock uppätet nu, tack och lov. Nu får det vara slut på sådana onyttigheter för ett tag.
.

.
Jag vill egentligen städa bort julen men jag har inga gardiner att hänga upp i vardagsrummet, vi måste beställa hem lite sådant först. Jag tänker något i ljusgrönt.

Julkatter

Mina tre sötnosar tillbringade julen i mors stuga. Tre katter på knappa 30 kvadrat men det gick bra. Inget ramlade i golvet, tapeterna var fortfarande hela när vi for och förutom att Nirvana passade på att undersöka utomhusomgivningarna i den begynnande stormen, hände inga missöden. Nirvanas otillåtna upptäcktsfärd var dock missöde nog för hela 2012, vilket jag har förklarat för henne också.
.

.
Bilden hade varit aningen mer stämmningsfull om katterna spanat ut över ett snötäck landskap men grönsa gräsmattor fick visst duga.
.

 


Fåfängan fortsätter ...

Håret blev fint så jag passade på att i samma anda pyssla med mina naglar också. Det blev ett andra försök till att göra egna gelénaglar. På nära håll är det inte så fina, vilket är väldigt synd för de känns som naturliga naglar. Jag förstår inte hur man ska göra för att det ska bli perfekt, bättre produkter är väl förmodligen en del. I mitt fall får lite färg täcka skavankerna.
.
.
.
Naglarna är fortfarande lite oputsade på första bilden. Det är roligt att pyssla med naglarna, så roligt att jag googlade nagelteknologutbildningar häromkvällen, det var lite för dyrt för att göra som en kul grej. Eller ställer CSN upp tro? Drömma kan man ju. Tills dess är jag en glad amatör.
.
Nu måste jag snart börja med lite vettigare saker. Jag måste fixa en PIM (Praktiskt IT- och mediekompetens)-stjärna, läsa kurslitteratur och skriva en kursuppgift, dessvärre glömde jag en del (läs alla) viktiga böcker i Katrineholm. Försöker mitt undermedvetna skona mig från arbete under ledigheten eller är jag bara slarvig?
.
Gott nytt år föresten.
.
Om jag ska klämma fram ett nyårslöfte så får det bli att tagga ner lite under året som kommer, det blev några bollar för mycket det här året kan jag känna. Än har ingen trillat ner i huvudet på mig men det är väl bara en tidsfråga. Inga nya större projekt på ett tag alltså, med undantag för sådana som innehåller någon form av textil.

 

 


RSS 2.0