Tårtor

Jag bakar nästan aldrig tårtor, vilket är synd då det annars är väldigt roligt. När jag för några veckor var i min hemstad fick jag dock tillfälle att medverka i två tårtbak. Den första bakades den 19 juni, med anledning av en viss bröllopsdag, kanske var det mestadels en bra ursäkt. Brudparet fick inte ens chansen att smaka på tårtan som var en vegansk variant av marsipantårta med banan och choklad till fyllning.
Den andra tårtan bakades till midsommarafton. Visserligen inte vegansk men fylld med jordgubbar, banan och vaniljkräm. Tårtan pryddes dessutom av ännu fler jordgubbar, violer, citronmeliss och gräslöksblommor, det senare passade tårtan utmärkt i mitt tycke.
 


Raberbervin och mycket annat

Nu är det kanske dags att sätta i gång med det här igen, uppenbarligen finns det de som läser bloggen trots flera månaders inaktivitet.

Det händer en del i hushållet nu. Örter torkas här och var, en hink med flädersaft står och drar och hela lägenheten luktar markant av rabarber och jäst. Efter att ha plockat, rengjort och hackat åtta kilo rabarber har vi nu en fylld glasballong som efter ett par dagars jäsning och dekantering står och bubblar i vardagsrummet. Mycket hemtrevligt.RSS 2.0