Blåbärsglass

Hemmagjord blåbärsglass av egenplockade blåbär. Vår nya glassmaskin är så tyst att det är en ren njutning att göra glass. 
 
 
Medan glassen snurrade runt i maskinen gjorde jag maränger på det överblivna äggvitorna. Det blev chokladmaränger med små bitar av After eight i.
 
 
 
 
 
 
 
 

Kaminrenovering

I somras köpte vi en liten kamin som är tillverkad på Näfveqvarns bruk, som låg på gränsen mellan Östergötland och Södermanland. Vi kan visserligen inte elda i den och visserligen har vi redan öppen spis (som vi inte får elda i), men den var ju så söt.
 
 
Som ni ser på bilden var kaminen dock ganska rostig, åtminstone nedtill. Vi införskaffade därför spissvärta från Jula och putsade upp kaminen, vilket blev väldigt bra.
 
 
 
Nu står den i vardagsrummet, svart och fin som aldrig förr. 
 
 

Liten tröja i orange och blått

Den här stickade jag i somras. Den fick bland annat följa med till Spanien, så vissa delar har kommit till i en solstol. Mönstret kommer från Järbo och garnet är från Garnstudio och heter Karisma. Modellen är av den typ att man stickar alla delar för sig och sedan syr ihop allting. Jag har kommit fram till att det är fruktansvärt tråkigt att göra på det här sättet. Att sticka det mesta i ett stycke är mycket trevligare.
 
 
Jag funderade på att ge bort tröjan men är lite osäker på om någon mer än jag kan uppskatta den här färgkombinationen. Den får bli liggande tillsvidare.

RSS 2.0