Katthjälp

Idag påbörjade jag överklänningen till min medeltidsutstyrsel. Katterna ville väldigt gärna vara med och undersöka tyget. Brer man ut något på golvet så får man räkna med att få sällskap. Nirvana tyckte det var roligt att rusa över och kloa på tyget. Nirvana vet nog att de mysigaste tygerna att kloa i, är de dyra och ömtåliga. Vera nöjde sig med att ligga på tyget och betrakta mig medan jag nålade fast delarna, förmodligen var hon lite småsugen på att tjuva knappnålar.
.

.

.
Det är ju tur att man kan roa katterna ibland. Alldeles nyligen gick Vera runt och jamade olyckligt, bärandes på sin favoritleksak: påsflärpen. Vad hon vill säga med det är ju ganska uppenbart.

Projekt medeltidskläder: underklänning.

Idag blev jag klar med underklänningen till mina nya medeltidskläder. När provklänningen äntligen blev klar kunde jag börja med underklänningen. Påskhelgen ägnades åt att rita och klippa ut bitar, sicksacka kanter och stryka. På grund av en kräkrelaterad kattolycka hann jag även med en tvätt. Att sicksacka alla kanter och sedan stryka alla bitar tog mycket tid och var ganska tråkigt. Turligt nog har jag en syslöjdsfe som säger åt mig att göra saker ordentligt, något (att man inte får slarva) lärde jag mig kanske under högstadiets syslöjdundervisning. I lördags sydde jag ihop alla bitar och det gick ganska fort. Kvällen igår och dagen idag har jag ägnat åt att sy hals- och ärmlinning samt nederfållen för hand.
.

.

Klänningen är i grönt linne och jag är ganska nöjd med den. Tyget faller väldigt fint, finare än i provklänningen, den var ju dock sydd av ett gammal lakan. Nästa del i projektet blir att sy en överklänning, den blir i rostrött ylletyg.


Vera och Viola 3 år

Idag fyller mina sötnosar tre år. Bemärkelsedagen firades med tvångskamning, kloklippning och tonfisk som plåster på såren.
.

.

.
Vera, som för en gångs skull lyckas med bedriften att inte se förvånad eller dum ut på bild. Riktigt ståtlig på sin födelsedag.
.

.

.
Viola, som i vanlig ordning inte vill fastna på bild och håller hon sig framme för en gångs skull så är hon svårfotograferad. Viola behöver egentligen en vit soffa.
.

.
Gammelmoster Nirvana som ägnar dagarna åt att fånga solglimtar. Hon tyckte inte alls om att bli kammad men så går det om man ägnar nätterna åt att kräkas på mattes syprojekt.

RSS 2.0