Födelsedagsmuffins

De här muffinsarna bakade jag till mig när jag fyllde år, det var nu ett tag sedan men jag kan visa dem ändå. Det var nämligen muffinsar i min smak, kladdiga, knäckiga och med smak av kokos, hallon och vit choklad, eftersom det var ett festligt tillfälle garnerade jag muffinsarna med en klick grädde och ett hallon. Det ursprungliga receptet kommer från tidningen Allt om mat, en för övrigt ypperlig tidning.

Ugnstemperatur: 200°C
   100 g vit choklad
   100 g smör
   2 ägg
   2 dl strösocker
   2 tsk vaniljsocker
   2 dl vetemjöl
   3 dl riven kokos
   125 g hallon
Garnering:
   grädde
   hallon

Grovhacka chokladen, smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker pösigt. Tillsätt mjöl, kokos och smör och blanda till en jämn smet, blanda till sist i choklad och hallon. Fördela smeten i tolv muffinsformar och grädda i mitten av ugnen i tjugo minuter, låt svalna på galler.


En tur till medeltiden

Trots att sommaren ska föreställa min ledighet från studier har jag haft mindre tid till bakning men framför allt mindre tid till att sitta framför datorn. Nu är dock terminen igång igen och det känns skönt att vara tillbaka i vardagen, trots att det var trevligt att variera den eviga läsningen med lite arbete och semester. Det sista jag gjorde innan jag anslöt mig till alla cyklister på Campus Valla var att åka till Gotland och delta i medeltidsveckan. Jag åkte tillsammans med min sambo och två vänner från Borås. Vädret var underbart, jag sov som en gudinna i tältet och Visby är en fantastiskt mysig stad, inte minst då de flesta man möter ser ut som om de hoppat ut ur en historiebok. Jag och mitt sällskap ägnade dagarna åt att gå på medeltidsmarknad, se konserter med medeltidsmusik, lyssna på visor, gå stadsvandring, äta glass och annat trevligt, vi hann dessutom med en tur till Roma Klosterruin.

Jag och min sambo var naturligtvis som så många andra klädda enligt mode anno 1361, eller något däråt. Jag var klädd i en ljus, hellång underklännig samt en lite kortare överklänning utan ärmar, jag sydde två överklänningar att variera med, en brun och en grön. Jag är ganska nöjd över att jag lyckades så pass bra med kläderna, jag har knappt suttit framför en symaskin sedan högstadiet men resultatet blev över förväntan. Jag fick en symaskin i födelsepresent av mina föräldrar och utan den hade det nog inte gått. Det var faktiskt väldigt roligt att sy och om jag åker på medeltidsveckan igen ska jag sy en till klänning. Det var dessutom fantastiskt roligt att gå omkring i dessa kläder, jag skulle kunna göra det varje dag. Folk skulle förstås titta underligt på mig.

RSS 2.0