Äppelvinet del 2
.
Dekanteringen gick bra och bara lite vin hamnade på golvet och på mig. Bottensatsen höll sig på sin plats och ingen flaska blev särskilt grumlig.
.
.
När vi hade korkat igen flaskorna satte jag etiketter på dem, vi börjar få så mycket vin i matkällaren att vi måste börja märka upp dem. Det ser ju lite trevligare ut också. Nu ska äppelvinet få lagras åtminstone fram till sommaren innan vi börar dricka det.
.
.
Efter allt pyssel med flaskor och etiketter tog jag även hand om bottensatsen. Den befinner sig numer i en märkt marmeladburk. Vi har även kvar en del av den bottensats vi fick av farfar så även den fick en ny burk. Det är fascinerande att man kan återanvända bottensatsen till jäst. Jag tror att vårt äppelvin kommer att bli riktigt fint och det är gjort på enbart grums som jäst.
.
.
Idag ska den nya prinsessans namn och titlar tillkännages, det firas här hemma med en flaska hemmagjort rabarbervin.