Mousse med tre olika sorters choklad.
Föregående helg bröts vardagen av besök från gamla vänner. Förutom en tripp tillbaka till gamla minnen skaffade vi nya iform av besök i Gamla Linköping, en iskall HG-kväll och som vanligt när vi får tillfälle att ses, ganska mycket god mat. Under fredagen, då gästerna kom, bjöd jag på mat och efterrätt i form av en mjölkchokladmousse, med pinnar av mörk choklad och med riven vit choklad på toppen. Gott och väldigt enkelt ordnat.
2 dl vispgrädde
100 g Marabou mjölkchoklad
2 äggulor
50 g mörk choklad
50 g riven vit choklad
Vispa grädden hårt och smält mjölkchokladen över vattenbad. Vispa ner äggulorna i en skål och tillsätt därefter chokladen lite i taget, vispa kraftigt. Vänd slutligen försiktigt ned grädden. Fördela den färdiga moussen i fyra små dricksglas. Låt stå ett par timmar i kylen innan servering. Dekorera moussen med riven vit choklad och små pinnar av mörk choklad (ordnas genom att droppa smält choklad över ett bakplåtspapper), strax innan servering.
Wow! Det där lät jättegott!
Nu har man skrivit upp receptet på det :D hihi