Filmjölksbröd
Det här är ett enkelt och snabbakat bröd gjort på filmjölk och bakpulver. Det är smidigt eftersom det inte behöver jäsa och är därför klart på ungefär en timme, godast är det nybakat. Jag hade inte vanlig filmjölk hemma men att använda filmjölk med jordgubbssmak gick bra det också.
Ugnstemperatur: 175°C
2,5 dl rågmjöl
2,5 dl rågsikt
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
1 tsk malen anis
1 tsk malen fänkål
1 dl russin
0,5 dl brödsirap
3 dl filmjölk
Garnering:
solroskärnor
Blanda alla torra ingredienser i en skål och tillsätt därefter russin, sirap och filmjölk. Arbeta samman degen snabbt och klicka sedan ut den i en smord bakform. Släta till degen och strö över solroskärnor.
Gräda brödet genast i mitten av ugnen, i ungefär 45 minuter. Låt brödet svalna inrullat i en bakduk.
Ugnstemperatur: 175°C
2,5 dl rågmjöl
2,5 dl rågsikt
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
1 tsk malen anis
1 tsk malen fänkål
1 dl russin
0,5 dl brödsirap
3 dl filmjölk
Garnering:
solroskärnor
Blanda alla torra ingredienser i en skål och tillsätt därefter russin, sirap och filmjölk. Arbeta samman degen snabbt och klicka sedan ut den i en smord bakform. Släta till degen och strö över solroskärnor.
Gräda brödet genast i mitten av ugnen, i ungefär 45 minuter. Låt brödet svalna inrullat i en bakduk.
Kommentarer
Postat av: Sussie
Den ser verkligen jättegod. Jag brukar oxå göra ett filmjölksbröd, fast en annan variant. Ska bli en i helgen. Men din ska testas nån gång :)
Trackback