Fruktigt knäckebröd

Jag har så mycket att blogga om att jag knappt vet i vilken ände jag ska börja. Först ut får bli lite knäckebröd, fruktigt sådant. Det blir väldigt mycket deg och många knäckebröd, man kan dock frysa hälften av degen och baka ut senare om man vill, det fungerar ganska bra men degen blir något segare efter att ha blivit upptinad. Receptet kommer från tidningen Allt om mat.

Ugnstemperatur: 225°C
200 g torkade aprikoser, russin och pumpakärnor
3 dl mjölk
25 g jäst
1 tsk salt
1½ dl grahamsmjöl  
1½ dl rågsikt
1½ dl dinkelmjöl
4 dl vetemjöl
1 msk kummin
1 msk fänkål

Sätt på ugnen och hacka frukten. Värm mjölken till fingervärme och lös upp jästen i vätskan, tillsätt salt och kryddor. Blanda samman mjölet och frukten med degvätskan och bearbeta degen tills den är smidig.
Dela degen i två delar och dela var del i ytterligare tjugo delar. Baka ut varje del till en rund kaka. Lägg rundlarna på bakplåtsklädda plåtar och grädda dem i mitten av ugnen i ungefär 6 minuter. Låt brödet svalna på galler.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0