Våfflor
Man kan tro att det smidigaste sättet att baka våfflor är att köpa färdig våffelmix i närmaste mataffär. Har man dock ägg, mjöl och lite till hemma så är det inte särskilt svårt eller ansträngande att göra en egen smet och gillar man våfflor är det garanterat värt besväret.
125 g smör eller margarin
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 ägg
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 msk vaniljsocker
2 dl iskallt vatten
Smält margarinet. Vispa ihop mjölk, mjöl, ägg, bakpulver salt, vaniljsocker till en slät smet, tillsätt margarinet och vattnet, vispa och grädda i ett varmt våffeljärn.
Till våfflorna kan man servera, sylt, grädde, socker, frukt eller vad man nu tycker är gott. Jag åt mina naturella men hade apelsin och punch vid sidan om. Mums!

125 g smör eller margarin
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 ägg
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 msk vaniljsocker
2 dl iskallt vatten
Smält margarinet. Vispa ihop mjölk, mjöl, ägg, bakpulver salt, vaniljsocker till en slät smet, tillsätt margarinet och vattnet, vispa och grädda i ett varmt våffeljärn.
Till våfflorna kan man servera, sylt, grädde, socker, frukt eller vad man nu tycker är gott. Jag åt mina naturella men hade apelsin och punch vid sidan om. Mums!

Kommentarer
Trackback