Pepparkaksmuffins

Pepparkaksmuffins är min variant av vanlig mjuk pepparkaka men istället för att grädda den i en kakform gräddar man den i muffinsformar, det är lite smidigare än en stor kaka, lättare att frysa in och plocka fram. Några av muffinsarna fick glasyr och strössel, det var inte dumt det heller.

Ugnstemperatur: 200°C
100g smör
2 ägg
1 dl strösocker
1 dl farinsocker
1½ dl gräddfil
1½ tsk mald ingefära  
1½ tsk malda nejlikor
1½ tsk mald kanel
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Garnering:
florsocker
vatten
strössel

Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg socker och farinsocker tills blandningen är slät. Tillsätt gräddfil, smör och kryddor. Blanda därefter mjöl och bakpulver och tillsätt i smeten. Fördela i 14 muffinsformar och grädda mitt i ugnen i 20 minuter eller tills muffinsarna har höjt sig och fått fin färg.
Blanda florsocker och vatten till en lagom tjock glasyr och bre över muffinsarna, häll strössel över.






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0