Pepparkaksmuffins
Pepparkaksmuffins är min variant av vanlig mjuk pepparkaka men istället för att grädda den i en kakform gräddar man den i muffinsformar, det är lite smidigare än en stor kaka, lättare att frysa in och plocka fram. Några av muffinsarna fick glasyr och strössel, det var inte dumt det heller.
Ugnstemperatur: 200°C
100g smör
2 ägg
1 dl strösocker
1 dl farinsocker
1½ dl gräddfil
1½ tsk mald ingefära
1½ tsk malda nejlikor
1½ tsk mald kanel
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Garnering:
florsocker
vatten
strössel
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg socker och farinsocker tills blandningen är slät. Tillsätt gräddfil, smör och kryddor. Blanda därefter mjöl och bakpulver och tillsätt i smeten. Fördela i 14 muffinsformar och grädda mitt i ugnen i 20 minuter eller tills muffinsarna har höjt sig och fått fin färg.
Blanda florsocker och vatten till en lagom tjock glasyr och bre över muffinsarna, häll strössel över.
Ugnstemperatur: 200°C
100g smör
2 ägg
1 dl strösocker
1 dl farinsocker
1½ dl gräddfil
1½ tsk mald ingefära
1½ tsk malda nejlikor
1½ tsk mald kanel
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Garnering:
florsocker
vatten
strössel
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg socker och farinsocker tills blandningen är slät. Tillsätt gräddfil, smör och kryddor. Blanda därefter mjöl och bakpulver och tillsätt i smeten. Fördela i 14 muffinsformar och grädda mitt i ugnen i 20 minuter eller tills muffinsarna har höjt sig och fått fin färg.
Blanda florsocker och vatten till en lagom tjock glasyr och bre över muffinsarna, häll strössel över.
Kommentarer
Trackback