Julöl - förhoppningsvis

I söndags började vi med vårt julöl som förhoppningsvis blir klart till början av december. Vi valde tre olika sorters malt varav två var choklad och karamell, vilket ger ett mörkt öl. Ölet fick även en liten socke (kryddorna och humlen kokas i nylonsockar) med diverse julkryddor, närmare bestämt kanel och kardemumma. Slutligen ville min sambo även ha med ett knippe granris och så fick det bli.
.

.
När ölet senare stod och kokade luktade det kanelbulle och då kan det inte bli annat än bra.
.

.
Vi blev ganska trötta av julöleriet, sanning att säga var jag trött redan när vi började, så vi orkade inte laga mat. Det fick bli ett besök hos Haga pizzeria.
.

.
När vi hade ätit upp pizzorna märkte vi att ölet kommit i gång ordentligt med sin jäsning, lite väl ordentligt till och med. Ett tag trodde jag att rökmonstret från Lost bosatt sig i flaskan. Skum pulserade fram hela kvällen och förmodligen en del på natten också. När vi vaknade på morgonen hade det däremot slutat. Vi hade blivit tvugna att flytta jäsflaskan till badrummet, så där luktar det fortfarande ganska konstigt.
.

.
Nu vet vi inte riktigt hur det blir med vårt julöl men vi får väl se, förhoppningsvis bubblade inte all jäst ned i badkarsavloppet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0