Grönt veteöl

Ölet som vi satte för precis två veckor sedan har jäst klart nu och idag tappade vi upp det på flaskor. Vi har bara tre flaskor kvar av vår tidigare sats så det var inga bekymmer med förvaringen.
Med hjälp av häverten fick vi över grönölet till mäskkärlet, därifrån hällde vi i sockerlag och tappade upp ölet på rengjordaq flaskor. Gubben min rengjorde och jag tappade upp och korkade (kapsylade) igen. Nu ska ölet stå i ytterligare två veckor och sedan får vi smaka på det.
Det tog oss ungefär allt som allt två timmar att blir klara med ölet och då hamnade vi på 24 flaskor. Vår förra sats blev 61 flaskor. Att göra lite mindre var definitivt lite smidigare.
Den här satsen blir alltså ett veteöl, förhoppningsvis Hoppas att det blir minst lika gott som vår första sats.

Kommentarer
Postat av: Sara

Ni är så härliga med ert pysslande! Läste i DN att ölbryggning är den nya surdegen, så trendiga ni är! Nästa trend blir väl biodling då :)

2011-05-30 @ 18:39:29
Postat av: Therés

Vi är lite före vår tid, vänta bara, snart ska alla göra egen honung också. :)

2011-06-05 @ 22:50:55
URL: http://bakomfoten.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0