Organiserat.

Sedan jag och min sambo flyttade från vårt fina sjuttiotalskök i Ryd, Linköping har vi saknat en ordentlig kryddhylla. Vårt nuvarande kök är inte begåvat med en inbyggd kryddhylla ovanför fläkten så kryddorna fick lite temporärt stå i ett skåp, vilket är mycket irriterande när man är stressad och snabbt behöver få fram sina kryddor. Problemet ledde ganska snart till att maten fick nöja sig med svartpeppar och salt som stod längst fram tillsammans med kanelen.

Nu har vi dock äntligen fått en riktig kryddhylla. Det har inte varit helt lätt, nuförtiden ska nämligen allt vara i rostfritt stål och det faller inte oss i smaken.

Att kunna överblicka kryddorna, ha dem sorterade i bokstavsordning och lättillgängliga vid matlagningen underlättar livet en smula. Dessutom ser det mysigt och hemtrevligt ut att förvara kryddorna på det viset.


Som ni ser har vi inte bara sorterat kryddorna, de kommer dessutom allihop från kockens, vilket enbart är av estetiska orsaker. Det tog sin lilla tid att fasa ut alla Santa Maria och ungefär i samma veva som vi var klara med det bestämde sig Kockens för att byta design. Nu nästan ett år senare har vi fortfarande en del gamla kryddburkar kvar, och då bestämmer sig Kockens för att återigen byta design.

Den skarpsynte lägger kanske märke till att det fortfarande gömmer sig en Santa Maria-burk bland de gröna kryddorna, den får stå på undantag tills vidare.

Man skulle kunna tro att vi har alldeles för mycket fritid.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0