Blåa bär i skogen

Det är inte alls särskilt dumt att bo i Ryd, förutom fläderträd, äppleträd och vinbär har vi Rydsskogen och den är inte bara full av hurtiga joggare, frisbeegolfare och överfallsmän, i mossan växer det mängder av blåbär. Jag och min andra hälft tog en runda, provade vår nya bärplockare och fick med oss en hel liter blåbär hem.
En del av bären ligger tillsammans med brännvin i en liten burk och med lite tur kan vi dricka blåbärsbrännvin eller blåbärslikör lagom till jul, lite tålamod får man ha. Resten av bären äter vi kanske som de är, till glass eller liknande, kanske har vi också bär för en paj eller så. Passa på att plocka bären nu när de är mogna men akta er för helsvarta bär, ormar har slickat på dem.

Kommentarer
Postat av: Anna

Whut? Finns det blåbär i Rydsskogen? Det har jag helt missat! /epic fail(hittade hit från kattforum.se om du undrar vad det är för konstig människa som slänger kommentarer hit och dit)

2009-07-22 @ 13:32:17
Postat av: Therés

Ryd svämmar över av tillgångar, missat fläderträden också? På vår gård har vi dessutom äppelträd och gården bredvid har vinbärsbuskar.

2009-07-28 @ 17:43:59
URL: http://bakomfoten.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0