Till oss vegetarianer


Alla ni som av någon anledning följer någon sort vegetarisk kost vet säkert att det inte alltid är så lätt att att hitta goda vegetariska recept och produkter. Naturligtvis kan man stå flera timmar i köket och göra egna, biffar, bullar och röror men det är ju inte alltid man har vare sig tid eller ork till det, går man vid det tillfället över till Hälsans kök eller Quorns halvfabrikat blir det hela lättare men också mer smaklöst och framförallt dyrare. Vid de tillfällena kan man sakna en motsvarighet till köttätarnas köttbullar och makaroner.

Jag har dock hittat en produkt som slår Qourn och Hälsans kök i de flesta fall, åtminstone deras grytbitar och färs. Produkten heter Veggi och finns i flera olika former, bland annat som färs, strimlor och grytbitar. Veggie är produkt gjord av soya och därmed till skillnad från Quorn, helt vegetarisk, man slipper även laktos och gluten. Veggi är en torkad soyaprodukt vilket innebär att man får förvälla produkten själv innan man tillagar den, detta gör man enkelt genom hälla kokande vatten över färsen, bitarna eller vad man nu har valt att använda, dessa får sedan dra några minuter i det varma vattnet innan de är klara att användas. Mer finns att läsa på www.veggi.se.

Veggis strimlor och färs används flitigt i mitt kök, färsen är jättegod till pasta, till tacos, lasagne, mer eller mindre till vad som helst. Strimlorna fungerar utmärkt att använda i olika former av grytor men är också goda att steka och äta som de är. Jag föredrar dem välstekta och kryddiga. Ytterligare en fördel med Veggi är att färsen kostar ungefär 20 kr/kg, vilket är ganska överkomligt. Det kan dock vara svårt att hitta Veggi i butikerna, på mitt lokala Hemköp står förpackningarna gömda bland den konserverade korven, varför förstår jag inte.

Så jag rekommenderar alla att prova Veggi, vegetarianer som köttätare, soja är nyttigt för alla!


Kommentarer
Postat av: Christer

Hej

Vi på Veggi har nu kommit in på ICA med våra produkter. Så nu kan man köpa Veggi på ICA. Samtidigt kommer vi med två nya produkter Sojafärs brun och Sojasteaks.

Vi kommer också med en ny hemsida inom kort med massor av spännade recept.

2010-10-06 @ 14:39:15
URL: http://veggi.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0