För kännedom

Det viktigaste är att ni kommer, hela, rena (någorlunda) och glada nog att förgylla dagen då vi blir äkta makar. För de nyfikna och vetgiriga kommer dock ytterligare information om vår bröllopsdag.
 
Klädkod
Klädkoden för dagen är kavaj. Det vill säga minst kavaj för herrar och för damerna, kjol, klänning eller finbyxor. Vill man göra oss extra glada undviker man blåjeans och för den som satsar på pluspoäng kan vi rekommendera folkdräkt.
 
Bröllopsgåvor
Man behöver inte köpa någon gåva om man inte vill, att komma på vigseln och dela vår dag är en gåva i sig. Vill man ändå ge något blir vi glada för det mesta, köpt som egentillverkat. Stort som smått. Vill man gärna ge något men inte tycker om att springa i affärer kan bidrag till kommande bröllopsresa också uppskattas. För de som önskar lite hjälp på vägen kan vi tipsa om följande saker:
 
- Röda grytor, skålar, ugnsformar och annat från Le creuset
- Delar ur serien Mine från Kosta Boda, i vitt.
 
Om svar anhålles
Säg gärna till om ni kommer och hur många ni blir. Antingen skickar ni ett mail, skriver ett sms, ringer eller på något annat sätt kontaktar oss. 
 
Mottagningen
Mottagningen efter vigseln sker i Enebysalen, en av de salar som finns belägna i Östra Enebys församlingshem. Tanken med mottagningen är att det ska vara en anspråkslös och mysig tillställning. Förhoppningen är att allt utom bröllopstårtan ska vara hemmagjort.
 
Gästbok
Istället för tal och större upptåg önskar vi att gästerna lämnar ett avtryck i vår gästbok som kommer att finnas på plats under mottagningen. I gästboken kan man skriva hälsningar, minnen, dikter (rim uppskattas), goda råd inför framtiden eller vad än man kan komma på. Att ta med en bild och klistra in går också bra.
 

Östra Eneby kyrka

Valet av kyrka
Valet av kyrka föll på Östra Eneby av flera anledningar. Kyrkan ligger i vår hemförsamling och inom praktiskt avstånd från vår nuvarande bostad, men framför allt är Östra Eneby en mysig kyrka som tilltalar oss. Kyrkan har anor från 1100-talet men har blivit tillbyggd fram till 1775 då klocktornet slutligen blev klart. 
 
Hitta till kyrkan 
Kyrkan ligger i Kolmårdens församling och är placerad strax norr om Norrköpings innerstad. Från resecentrum hoppar man på spårvagn 2 mot Fridvalla och går av vid hållplatsen Östra Eneby kyrka. Kommer man med bil från Borås svänger man av vid Norrköping Södra, följer vägen ett par kilometer, svänger av mot Fiskeby Bråvalla för att därefter ta tredje avfarten i rondellen och sedan följa Finspångsvägen som efter ett par kilometer leder fram till kyrkan på höger sida. Kommer man söderifrån behöver man således inte åka genom stan för att ta sig till kyrkan, hamnar man i stan ändå, har man kört fel.
 
Församlingshemmet, där vi bjuder på fika efter vigseln, ligger i nära anslutning till kyrkan.
 
 
Såhär fin är kyrkan i skrivande stund. Bilden är från tillfället då vi slutgiltigt valde Östra Eneby till vår kyrka.
 
 
Och såhär fint kan man ju hoppas att det blir lagom till den 29 december 2012.

Den 29 december 2012

Den 29 december gifter vi oss, men det vet ni förmodligen vid det här laget. Det viktigaste står redan i inbjudan men för den nyfikne kommer det här att dyka upp ytterligare information och kan lite kuriosa.
 

RSS 2.0