Veteskorpor

Sedan jag för några veckor sedan gjorde semlor har jag haft överblivna vetebullar i frysen. De är inte roliga nog att äta som de är och man kan ju inte äta hur många semlor som helst, så efter ett tips från en vän beslutade jag mig för att göra skorpor av de gamla bullarna.

Efter att ha tinat bullarna delade jag dem med hjälp av en gaffel, de blir sprödare då än om man delar dem med kniv. Jag placerade dem på en plåt och gräddade dem i 200° C tills de fick lite färg, knappa fem minuter tog det. Därefter sänkte jag värmen till 100° C och lät bullarna stå i ugnen tills de kändes hårda, det tog ungefär en och en halv timme. De blev ganska söta små skorpor, goda var de också.

Det var länge sedan jag bakade bröd och det börjar klia lite i fingrarna, tack vare detoxen har det ju dock inte blivit så mycket av den varan på senaste tiden. Nästa vecka är jag dock ledig och då blir det nog lite bakande, tills dess klarar jag mig med skorporna.

Trevlig söndag!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0