Bakpulverskorpor


Skorpor med ost och marmelad tillsammans med en kopp te kan vara något av det mysigaste man kan hitta i fikaväg. Denna variant av skorpa är dock något sötare och påminner mer av en småkaka, den är dessutom enklare och smidigare att baka än vanliga skorpor. De passar också väldigt bra till te, marmelad blir nog lite väl kaka på kaka.

Ugnstemperatur: 225º C och 150º C
30 st.
3/4 dl socker
3,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk malen kardemumma
75 g smör
3/4 dl grädde

Blanda samman alla torra ingredienser. Finfördela smöret i blandningen, tillsätt vätskan och blanda raskt ihop till en deg.
Rulla små bollar av degen, lägg alla bollar på plåtar och grädda i mitten av ugnen i ungefär 10 minuter.
Ta ut bollarna och låt svalna något.
Dela de ljumna bollarna med hjälp av en gaffel, gaffeln ger en fin porös yta.
Rosta delarna i mitten av ugnen tills de är torra hel igenom.



 

Det som ligger bredvid skorporna i burken är tjocka, finska pepparkakor som vi köpte i en finsk butik i närheten av där vi bor. De är också ganska goda, inte lika goda som skorporna förstås.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0