Mousse med tre olika sorters choklad.

Föregående helg bröts vardagen av besök från gamla vänner. Förutom en tripp tillbaka till gamla minnen skaffade vi nya iform av besök i Gamla Linköping, en iskall HG-kväll och som vanligt när vi får tillfälle att ses, ganska mycket god mat. Under fredagen, då gästerna kom, bjöd jag på mat och efterrätt i form av en mjölkchokladmousse, med pinnar av mörk choklad och med riven vit choklad på toppen. Gott och väldigt enkelt ordnat.

2 dl vispgrädde
100 g Marabou mjölkchoklad
2 äggulor
50 g mörk choklad
50 g riven vit choklad

Vispa grädden hårt och smält mjölkchokladen över vattenbad. Vispa ner äggulorna i en skål och tillsätt därefter chokladen lite i taget, vispa kraftigt. Vänd slutligen försiktigt ned grädden. Fördela den färdiga moussen i fyra små dricksglas. Låt stå ett par timmar i kylen innan servering. Dekorera moussen med riven vit choklad och små pinnar av mörk choklad (ordnas genom att droppa smält choklad över ett bakplåtspapper), strax innan servering.




Kommentarer
Postat av: Ulrika

Wow! Det där lät jättegott!

Nu har man skrivit upp receptet på det :D hihi

2010-05-20 @ 10:23:04
URL: http://unikaulrika.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0