Rulltårta

När min sambo fyllde år fick han rulltårta av mig, han är inte en sådan som är förtjust i vanliga sockerkakstårtor, rulltårta gillar han dock. Det går faktiskt väldigt fort att göra rulltårta och det är inte så svårt som man kan tro. Det enda som kan vara knepigt är att rulla kakan utan att den spricker, gör den det är det förstås bara ögat som lider, magen blir lika glad ändå.

Ugnstemperatur: 250°C
3 ägg
1½ dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning
mosade jordgubbar
socker efter smak
vispad grädde

Vispa ägg och socker pösigt, blanda bakpulver och mjöl och rör försiktigt ner i äggsmeten. Bred ut smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper (30x40cm). Grädda mitt i ugnen i fem minuter.
Strö socker över den färdiga kakan, lägg bakplåtspapper över och vänd kakan uppochner, dra av bakplåtspappret från kakans botten. Om det är svårt att dra av, pensla det först med kallt vatten så går det lättare.
Bred ut de mosade jordgubbarna (sockra dem ev.) och grädden på den varma kakan, rulla ihop försiktigt och låt svalna med skarven nedåt.




Kommentarer
Postat av: Jenny

Det börjar faktiskt bli ett problem att jag läser din blogg, blir sjukt sugen och kommer behöva baka rulltårtan med. ;)

2009-10-24 @ 12:29:19
URL: http://ensjuktbra.blogg.se/
Postat av: Therés

Men det behöver inte vara ett problem, man får passa på att baka i pauserna mellan studierna. Det är faktiskt ett mycket bra att sätt att koppla av för en stund, i längden är bakning säkert bra för dina studier. ;)

2009-10-24 @ 16:11:11
URL: http://bakomfoten.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0