Vaniljglass

Glass är gott på sommaren och det mesta blir godare om man gör det själv, därför gjorde jag egen glass för ett par dagar sedan. Jag valde att göra vaniljglass, en smak som är väldigt underskattad. Resultatet blev godkänt, glassen var väldigt god men efter att ha stått i frysen ett dygn blev den ganska hård och lite isig, bäst är nog om man äter all glass på en gång. Vi strödde blåbär på glassen och det var inte dumt.

   2 äggulor
   2 msk florsocker
   2 dl vispgrädde
   4 äggvitor
smaksättning:
   1 vaniljstång
   
Vispa äggulorna och sockret pösigt, vispa därefter grädden och tillsätt den till äggsmeten. Skär itu vaniljstången och skrapa ur alla frön (eller vad det nu är) och blanda ner i smeten. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ned dem i smeten. Häll blandningen i en form och låt frysa i 4 timmar, rör om då och då.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0