Kärleksmums

Kärleksmums är nog ett av de vanligaste bakverken och det är en praktisk kaka på alla sätt och vis, den är enkel, bakas i långpanna och räcker därför till många, den är god, kan frysas och kan dessutom varieras med kaffe, extra choklad, strössel, nötter eller kokos. Trots det har jag aldrig bakat kärleksmums, fram tills nu. Recepten är många och ganska olika, båda till själva kakan och till glasyren. Här är det receptet jag efter noga övervägande valde.

Ugnstemperatur: 175°
   150 g smör
   2 ägg
   3 dl strösocker
   2 tsk vaniljsocker
   2 tsk bakpulver
   2 msk kakao
   4,5 dl vetemjöl
   1,5 dl mjölk
   2 msk starkt kaffe
Glasyr:
   75 g smält smör
   2 msk starkt kaffe
   1 msk kakao
   2 tsk vaniljsocker
   3,5 dl florsocker
Garnering:
   riven kokos

Vispa ägg och socker pösigt, smält smöret och tillsätt mjölken och blanda ner i detta i äggsmeten. Blanda samman mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao och rör därefter ner detta i smeten.
Täck en långpanna (30X40 cm) med bakplåtspapper, smörj och bröa pappret. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen, i ungefär 15 minuter. Låt kakan därefter svalna.
Blanda samman ingredienserna till glasyren, bred glasyren över kakan och strö över kokos. Låt glasyren stelna och skär därefter kakan i rutor.


Ett par dagar efter att ha bakat dessa provade jag (på jobbet) ett annat recept på kärleksmums och de skiljde sig ganska mycket åt, kakan på jobbet blev lite torrade och utan kaffesmak, kanske mer lik traditionella kärleksmums men inte lika kladdiga och goda som min på bilden ovan.

Kommentarer
Postat av: Jenny

Dessa ska jag baka i veckan, har tänkte göra det jättelänge men inte orkat leta upp ett recept. Sjukt bra!

2009-07-21 @ 07:19:26
URL: http://ensjuktbra.blogg.se/
Postat av: Therés

Gör du det, väldigt gott :)

2009-07-21 @ 10:32:47
URL: http://bakomfoten.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0